Overstappen zorgverzekering loont, aldus de NZa

Nza

Overstappen zorgverzekering loont, aldus de NZa

NzaHet afgelopen jaar bespaarden Nederlanders in totaal 61,5 miljoen euro door over te stappen naar een andere zorgverzekering. Per verzekerde is dit gemiddeld 67 euro per jaar. Dit blijkt uit de Marktscan, een jaarlijks onderzoek, van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Ook neemt het aantal verschillende polissen voor de zorgverzekering af. Daarnaast maken verzekeraars hun informatie hierover duidelijker. Hierdoor kunnen mensen makkelijker de zorgverzekering kiezen die het best past bij hun situatie en wensen. Het rapport laat ook zien welke verbeteringen zorgverzekeraars hebben doorgevoerd. Wij zetten de belangrijkste uitkomsten voor u onder elkaar.

Premiestijgingen onvermijdelijk

Daarnaast is de NZa tevreden dat de zorgverzekeraars de zorgpremie voor de basisverzekering laag proberen te houden door hun reserves in te zetten. De vraag is wel of de zorgverzekeraars dit ook in de toekomst kunnen blijven volhouden: in 2016 leden zij verlies op de basisverzekering. Als de zorgkosten blijven stijgen, zijn premiestijgingen misschien onvermijdelijk.

Wachtlijstbemiddeling

De juiste zorg op het juiste moment. Dat is naast de premie misschien nog wel belangrijker. Via de vergelijkingsmodule van SUCSEZ kunt u daar al rekening mee houden. Van belang is welke zorgkosten u wilt verzekeren en of u zelf wilt kiezen bij welke ziekenhuizen u terecht kunt. Maar wat als u een behandeling nodig hebt en er een flinke wachtlijst is? Verzekeraars kunnen dan voor u bemiddelen. Sommige verzekeraars doen dit beter dan andere. De NZa gaat de komende tijd controleren hoe actief en hoe snel zij dit doen. Bent u via SUCSEZ verzekerd? Dan profiteert u van onze wachtlijstbemiddeling en weet u zeker dat u in veel gevallen sneller terecht kunt voor uw behandeling.

Bel mij in november!

Twijfelt u over de keuze voor uw zorgverzekering? En wilt u persoonlijk advies? Laat uw telefoonnummer achter via dit formulier en een adviseur van SUCSEZ belt u in november, na de bekendmaking van de premies. Heeft u vooraf al vragen? Bel 0182 – 30 44 88. U krijgt 24 uur per dag, 7 dagen per week direct iemand aan de lijn.

Geen reactie's

Geef een reactie