Hoge zorgkosten liggen op de loer voor vakantie in het buitenland

Vakantie

Hoge zorgkosten liggen op de loer voor vakantie in het buitenland

VakantieHeerlijk even een aantal weken erop uit! Waar gaat de reis dit jaar heen? Frankrijk, Spanje of zelfs nog verder weg, naar Amerika of Mexico. In ieder geval lekker tijd voor uzelf en uw naasten. Het bijkomen van een drukke periode kan beginnen, maar dan volgt pas echt de stress!

“Hebben we alles wel ingepakt?” Het lijstje wordt erbij gehaald.
• Paspoort, check;
• Geld, check;
• Kleren, check;
• Tandenborstel, check.
Vervolgens hoor je: “Schat, ik krijg de koffer niet dicht.” Te veel kleren, opnieuw inpakken. Met gierende banden richting Schiphol, voordat we onze vlucht missen.

 

In deze hectiek kan het zeker voorkomen dat u vergeten bent een goede reis- en annuleringsverzekering af te sluiten. Het is ook mogelijk dat u wél een doorlopende reisverzekering heeft, maar met een maximale vergoeding voor verloren/ gestolen zaken en/ of ook met een eigen risico.

Zorgkosten vergoed tegen Nederlands tarief

Het hebben van een goede reisverzekering is zeer waardevol! Denk ook aan bijvoorbeeld medische kosten die gemaakt moeten worden in het buitenland. Controleer daarom vooraf ook goed welke zorg vergoed wordt vanuit de eigen zorgverzekering. Niet alle zorg wordt standaard vergoed en de vergoedingen gelden voor het bedrag dat de ingreep in Nederland zou kosten. In andere landen liggen die kosten soms veel hoger, wat dan voor eigen rekening is. Landen zoals Frankrijk, België, Noorwegen en Zwitserland kennen hoge zorgkosten. Wie daar met een gebroken been binnen komt, moet zelf een aanzienlijk bedrag bijbetalen. Een aanvullende reisverzekering kan nodig zijn om die extra kosten te dekken. Deze verzekering moet dan ook (kostprijs)dekking bieden voor geneeskundige kosten.

Zo kunt u, helaas, voor onaangename verrassingen komen te staan. Laat u dit niet gebeuren!

Zorgverzekeringspas, check!

Bovendien is het verstandig om de Europese zorgverzekeringspas mee te nemen tijdens de reis. Hierop staan alle belangrijke persoonsgegevens en het geeft toegang tot het openbare zorgstelsel binnen de 28 EU-landen. Privéklinieken werken doorgaans niet met de verzekeringskaart en zij kunnen hoge kosten in rekening brengen. Hulp of opname in openbare zorginstellingen in het buitenland wordt aanbevolen om deze hoge zorgkosten te voorkomen.

Hoewel niemand hoopt op een ziekenhuisopname of andere medische ingrepen tijdens zijn of haar vakantie in het buitenland, is het verstandig om vooraf goed geïnformeerd te zijn. Om u ervan te verzekeren dat u met een gerust hart op vakantie kunt, neemt u gewoon telefonisch contact op met SUCSEZ via 0182 – 30 44 88 of stuur een e-mail naar zorg@sucsez.nl.

Dan rest mij u alleen nog een goede, gezonde en veilige vakantie te wensen.

Jos van Putten
Risicoadviseur Zorg, Schade en Inkomen

 

Geen reactie's

Geef een reactie