Helft verzekerden vindt zorgpremie te hoog

zorg

Helft verzekerden vindt zorgpremie te hoog

zorgDe meeste mensen zijn tevreden over de service van hun zorgverzekeraar, maar de helft vindt de prijs van de zorgverzekering te hoog. Dat constateert Patiëntenfederatie Nederland na onderzoek onder 6.000 mensen.

Duidelijk signaal

Directeur Dianda Veldman ziet een duidelijke trend: “Als de helft van de verzekerden de prijs te hoog vindt, moeten we daar met zijn allen heel serieus naar kijken. Dat geldt temeer omdat alles er op wijst dat de zorgverzekering komende jaren alleen maar duurder wordt. Het eigen risico blijft deze kabinetsperiode namelijk op 385 euro staan, maar de zorgkosten die we met zijn allen maken stijgen. Ik ben bang dat we dat gaan merken in de premies.”

Geen reden om achterover te leunen

Dik 80 procent van de mensen zegt tevreden te zijn over de service. Veldman: “Dat lijkt een mooi getal, maar de andere twintig procent is ontevreden of heeft de vraag niet ingevuld. Geen reden voor verzekeraars om tevreden achterover te leunen, lijkt mij.”

Daar is Gert Dingemans, directeur van SUCSEZ het helemaal mee eens. “Wij vangen veel vragen voor zorgverzekeraars af. Mensen bellen ons met allerhande vragen over declaraties of vergoedingen.” Direct een medewerker aan de lijn, dat is bij verzekeraars in veel gevallen nog niet mogelijk. Bij SUCSEZ is dat een feit.

Beter en voordeliger alternatief

“Vanaf 12 november bellen of mailen veel mensen voor een vergelijking van de zorgverzekering. Daarbij inventariseren onze specialisten de wensen en zorgbehoeften van de klant en gaan we op zoek naar de verzekering die het beste past. Vaak komt er een beter en voordeliger alternatief naar voren.”, aldus Gert Dingemans.

Naast het persoonlijke advies profiteren de verzekerden via de collectiviteiten van SUCSEZ dus ook van een passende en voordelige zorgverzekering. Iedereen heeft nog tot 1 januari de tijd om een vergelijking te (laten) maken en over te stappen.

Bel SUCSEZ voor advies via 0182 – 30 44 88. Dat kan 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Geen reactie's

Geef een reactie