Basispakket zorgverzekering in 2018 verder uitgebreid

Basispakket

Basispakket zorgverzekering in 2018 verder uitgebreid

BasispakketOok in 2018 wordt het basispakket van de zorgverzekering uitgebreid. Er verdwijnen, voor zover nu bekend, geen behandelingen uit het pakket, wel komen er twee bij. Patiënten met artrose aan de heup- en kniegewrichten krijgen vanaf 1 januari 2018 de eerste 12 behandelingen met oefentherapie vergoed. Ook krijgen oncologiepatiënten die behandeld worden met immuuntherapie vanaf volgend jaar een vergoeding voor het zittend ziekenvervoer van en naar de behandeling.

Dit staat in het pakketbesluit waarmee de ministerraad op voorstel van staatssecretaris Van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft ingestemd. In juni bespreekt het Tweede Kamer het voorstel. Daarna wordt het besluit definitief vastgesteld.

Meer behandelingen in basispakket

Naast het jaarlijkse pakketbesluit met wijzigingen per 1 januari, stromen er ook gedurende het jaar nieuwe medicijnen en behandelingen het pakket in. Zo is het basispakket de afgelopen tijd ook uitgebreid met onder andere nieuwe medicijnen tegen hepatitis C en voorwaardelijk met een nieuwe behandeling van erfelijke borstkanker en zenuwstimulatie bij ernstige verstopping van de darmen.

Prinsjesdag

Op de derde dinsdag van september worden de veranderingen met betrekking tot de zorgpremie, het eigen risico, de zorgtoeslag en de inkomensafhankelijke bijdrage voor 2018 officieel bekend gemaakt door de Rijksoverheid. Veelal lekken deze wijzigingen de weken voorafgaand aan Prinsjesdag al uit. Door de rode cijfers van zorgverzekeraars en de inzet van financiële reserves lijken de zorgpremies voor 2018 harder te gaan stijgen dan afgelopen jaar.

Premie bekendmaking een week eerder

Voor de belastingdienst is de huidige termijn voor het bekendmaken van de premies te laat. Voor het kunnen vaststellen en het op tijd kunnen uitkeren van de zorgtoeslag is een eerdere bekendmaking noodzakelijk. De zorgtoeslag is namelijk voor een gedeelte afhankelijk van de gemiddelde premie van alle zorgverzekeraars. Verzekeraars moeten uiterlijk 12 november hun premies en voorwaarden naar buiten brengen.

Hulp bij het vergelijken

In tegenstelling tot afgelopen jaren heeft u dit jaar dus een week langer de tijd om uw zorgverzekering te vergelijken en te kiezen. Vaak is de hoogte van de premie aanleiding voor mensen om hun zorgverzekering te vergelijken met die van andere aanbieders.
SUCSEZ adviseert om vooral ook te kijken naar de vergoedingen. Een zorgverzekering met een passende dekking is minstens zo belangrijk. En zelfs dat kan u al een flinke besparing opleveren. Bel ons gerust voor vrijblijvend advies via 0182 – 30 44 88.

 

2 Reacties
  • J. Pelzers
    Geplaatst op 14:51h, 30 mei Beantwoorden

    helaas moet je ondanks alle zorgvergelijkers al een halve medicus zijn om je “risico’s” goed in te schatten! Het staat voor niet-medici dan ook in onbegrijpelijke termen. Dat hebben de opvolgende kabinetten uitermate slecht geregeld: “de geïnformeerde burger” bestaat niet: zij is afgeschaft! En daarmee het basismechanisme van de marktwerking!

  • H.H. Klamer Berkhuijsen
    Geplaatst op 09:37h, 23 mei Beantwoorden

    Ik ben tevreden met mijn huidige verzekeraar. Ik ben mij ervan bewust dat er goedkopere verzekeringen te vinden zijn. Ik word dit jaar 80. Nooit problemen met de verzekering, Dit is minstens evenveel waard als een paar dubbeltjes goedkoper. Ik blijf dus bij de huidige verzekeraar Avero Achmea

Geef een reactie