Aanvullend verzekerd? Bekijk wat u nodig hebt

aanvullende

Aanvullend verzekerd? Bekijk wat u nodig hebt

aanvullendeDe dekking van een aantal aanvullende verzekeringen wordt in 2018 versoberd. De vergoeding voor fysiotherapie, brillen en de tandarts worden bij een aantal aanvullende verzekeringen verminderd.

Vergelijk uw zorgverzekering

Heeft u in 2017 een aanvullende verzekering? Dan kunt u er niet automatisch van uitgaan dat die verzekering in 2018 dezelfde dekking biedt. Kijk goed naar de nieuwe polisvoorwaarden en laat een adviseur met u meekijken tijdens de vergelijking. Uiteraard kunt u zelf ook online via de vergelijkingsmodule van SUCSEZ een vergelijking maken. Wat u zelf prettig vindt. Het kan zeker lonen om over te stappen. Kijk niet uitsluitend naar de premie, maar ook naar de verzekeringsvoorwaarden!

Aanvullende pakketten uitgekleed

Wat opvalt aan de zorgverzekeringen van volgend jaar zijn de veranderingen bij de aanvullende verzekeringen. Zo kunnen bijvoorbeeld klanten van sommige verzekeraars zich in 2017 tot 1000 euro bijverzekeren voor fysiotherapie. Dat maximale bedrag wordt nu verlaagd naar 350 euro. Ook andere vergoedingen gaan soms omlaag. Minder vergoeding voor orthodontie of nog maar 75 euro vergoeding voor een bril, in plaats van 100 euro.

Vaak juist veel zorg nodig

Er wordt bij verzekeraars beknibbeld op de pakketten omdat steeds minder mensen een aanvullende zorgverzekering hebben. In 2007 had 93 procent van de verzekerden een extra pakket. Dit jaar was dat nog 84 procent. Dat is een probleem, want verzekerden die nog wél een aanvullend pakket nemen, hebben vaak juist veel zorg nodig. En daarmee stijgen de gemiddelde kosten.

Gericht kiezen

‘Mensen kiezen steeds gerichter. Als ze zorg verwachten nodig te hebben dan verzekeren ze zich en als ze niets hebben, nemen ze geen aanvullende verzekering. Gevolg: steeds meer kosten, en steeds minder opbrengsten. Dat leidt onherroepelijk tot een hogere premie, of een beperking van het pakket.’
Toch komt het nog vaak voor dat iemand jaren geleden een aanvullende verzekering heeft afgesloten met een dekking die niet meer past. Een 65-jarige heeft geen uitgebreide kraamzorg nodig. Vergelijken en goed kijken wat u nodig hebt loont echt.

Vindt u het vergelijken lastig? Of twijfelt u om over te stappen? Bel met één van de adviseurs van SUCSEZ voor persoonlijk advies. Zo vindt u samen de verzekering die het beste past bij de situatie van nu en aansluit bij uw wensen en zorgbehoefte voor komend jaar.

Wat gaat u doen?

Heeft u een aanvullende zorgverzekering en gaat op zoek naar een beter alternatief?
Dan is één telefoontje naar 0182 – 30 44 88 of een paar muisklikken voldoende om u te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Geen reactie's

Geef een reactie